1

Youssef Msakni leidt Tunesië naar een grote overwinning, terwijl Algerije genoegen neemt met een gelijkspel tegen Tanzania


Ster Youssef Msakni leidde het Tunesische nationale team donderdagavond naar een grote overwinning op Botswana met 3-0 in de kwalificatiewedstrijden voor de African Cup of Nations, terwijl het Algerijnse nationale team tevreden was met een doelpuntloos gelijkspel tegen Tanzania.

Tunesië kwam op voorsprong met een doelpunt dat Villafi uit Botswana per ongeluk scoorde tegen zijn eigen team in de 60e minuut, voordat Youssef Msakni in de 82e minuut het tweede doelpunt toevoegde.

In de derde minuut van de blessuretijd van de tweede helft scoorde Youssef Msakni het derde doelpunt voor het Tunesische team.

Het nationale team van Tunesië verhoogde zijn score naar 13 punten op de eerste plaats in Groep 10 en verzekerde zich van doorgang naar de finale van de African Cup of Nations, die in januari 2024 begint, samen met het team van Equatoriaal-Guinea, dat op de tweede plaats staat met dezelfde score, waarbij Tunesië superieur is in doelsaldo.

Aan de andere kant bevroor het evenwicht van het Botswaanse nationale team op de derde plaats op 4 punten, met een doelsaldo ten opzichte van het Libische nationale team, dat op de vierde plaats als laatste staat.

In de zesde groep veroverde het nationale team van Tanzania een doelpuntloos gelijkspel met de smaak van de overwinning in het stadion van de gastheer, het Algerijnse nationale team, terwijl het Oegandese nationale team zijn gastheer, het nationale team van Niger, met 2-0 versloeg.

Een gelijkspel was genoeg voor het nationale team van Tanzania om voor de derde keer in zijn geschiedenis door te gaan naar de finale van de African Cup of Nations, na eerder te hebben deelgenomen aan de editie van 1980 in Nigeria en de editie van 2019 in Egypte.

Het nationale team van Tanzania verhoogde zijn score naar 8 punten op de tweede plaats in de groepsranglijst, 8 punten achter het leidende Algerijnse nationale team, dat sinds de vierde ronde besloot door te gaan naar de finale.

Aan de andere kant bleef het Oegandese nationale team op de derde plaats met 7 punten, en het Nigerese nationale team, wiens kansen om door te gaan naar de competitie sinds de laatste ronde waren vervaagd, bleef met twee punten onderaan het klassement staan.

Source link

مقالات ذات صلة

زر الذهاب إلى الأعلى