1

In cijfers – Hoeveel hebben de clubs uit de Saudi League uitgegeven in de zomerse Mercato?


De zomertransferperiode sloot Saoedische LigaGisteravond, donderdag, na veel opschudding veroorzaakt door de grote clubs uit de competitie.

De Saudi League haalde het evenement in de zomerse Mercato vanwege de rekruteringen van verschillende clubs in de competitie, onder leiding van het Grand Quartet, Al Hilal, Al Nasr, Al Ittihad en Al Ahly.

Volgens statistieken van Deloitte, het grootste professionele dienstverlener ter wereld, zijn er deze zomer een groot aantal buitenlandse spelers toegetreden tot de Saudi League.

Deze zomer contracteerden de clubs (Roshan League) 94 buitenlandse spelers, volgens de statistieken van “Deliott”, gerapporteerd door het netwerk “Syrië”.Al Ain-nieuws” Vandaag is het vrijdag.

De competitieclubs gaven een zeer groot bedrag uit aan contracten, die de grens van één miljard dollar benaderden, tot ongeveer $ 957 miljoen.

Echter, de netto uitgaven aan spelerstransfers naar kampioenschapsclubs deze zomer, na aftrek van het ontvangen geld uit de verkoop van spelers, bedroegen volgens “Dilliot” precies $ 907 miljoen.

De Saudi League stond op de tweede plaats in de wereld wat betreft netto-uitgaven aan spelersdeals in de zomer van 2023.

Het zijn clubjes Eredivisie Het profiteerde het meest van de uitgaven van zijn Saoedische tegenhanger, aangezien het 312 miljoen dollar ontving.

De Engelse Premier League is met twintig clubs de hoogste ter wereld wat betreft netto uitgaven aan deals in de zomer van 2023.

De netto uitgaven van Premier League-clubs aan spelersdeals in de zomer van 2023 bedroegen 1,39 miljard dollar.

Hij is Braziliaans Neymar Het is de duurste deal die een Saoedische club in de geschiedenis heeft gesloten.

Al Hilal tekende Neymar over van Paris Saint-Germain voor 90 miljoen euro ($96,3 miljoen).

Source link

مقالات ذات صلة

زر الذهاب إلى الأعلى